Overweeg je om jezelf als zzp-er te verhuren aan verhuisbedrijven? Lees dan dit artikel een keer goed door. Want op basis van jarenlange ervaring met het inhuren van zzp-ers in de verhuizingen, hebben wij een aantal bevindingen opgeschreven. We hopen dat we jou met de tip een stuk verder kunnen brengen. Zodat jij meer en beter betaalde verhuisopdrachten gaat scoren.

Ook Verhuisbedrijf Gordijn werkt met een aantal zzp verhuizers samen. We zijn altijd op zoek naar uitbreiding van ons team. De eisen die wij stellen aan verhuizers zijn in het bezit zijn van een rijbewijs, VCA, verhuisdiploma, eigen auto én gereedschap. Daarnaast moet je als zzp verhuizer altijd inzetbaar zijn voor montage opdrachten in de projectinrichting.

Vier tips voor zzp verhuizers

We hebben vier handige tips voor verhuizers die overwegen om een KvK inschrijving te regelen. Deze tips gaan we hieronder volledig toelichten en aan jou uitleggen. In de basis zijn er vier handige tips waar je rekening mee dient te houden. Het gaat om een verzekering, voorman verhuizingen diploma, acquisitie én het inrichten van jouw administratie.

Verhuis Verzekeringen

We kunnen in deze blog helaas geen advies geven over wat voor verzekeringen je moet afsluiten. Dat is heel erg afhankelijk van jouw situatie en op wat voor projecten je werkt. Veel verhuizers werken ernaast in de bouw. Waar weer andere verzekeringen en risico’s gelden. We raden je aan om dit niet helemaal zelf te gaan regelen maar in gesprek ter gaan met een verzekeringsadviseur. De adviseur kan aan de hand van jouw uitleg een offerte uitbrengen met daarin een dekking voor alle genoemde risico’s. Er is in de dekking vanuit verzekeraars namelijk een verschil tussen schade op verhuizingen, montage én bijvoorbeeld bouwlogistiek.

Voorman Verhuizingen Diploma

Van zzp-ers wordt meer verwacht dan reguliere inhuur krachten. Wanneer jij je als verhuizer laat inhuren wordt er van je verwacht dat je alles helemaal zelf kan. Zonder hulp of aanwijzingen van een voorman. Je moet volledig kunnen ondersteunen op een klus en alle verhuis skills kunnen bieden.

Netwerken en nieuwe opdrachten vinden

Zorg ervoor dat je altijd werk hebt, ook als een project onverwachts ten einde loopt. Je moet als verhuizer ervoor zorgen dat je contacten hebt met verschillende verhuisbedrijven en logistiek dienstverleners. Er is niets vervelender dan onverwachts zonder werk te komen zitten. Zorg er daarom voor dat je geregeld contact legt met nieuwe opdrachtgevers.

Tips om nieuwe opdrachten te vinden

Zoek jij nieuwe opdrachten? Of wil je direct in contact komen met bedrijven die zzp verhuizers zoeken? Dan zijn er een aantal handige websites om opdrachten te vinden.

Inhuren.com: Op Inhuren.com staan er een groot aantal vacatures en freelance opdrachten voor verhuizers, klusjesmannen, vrachtwagenchauffeurs en montagemedewerkers.

Jouw administratie inrichten

Zorg ervoor dat je samenwerkt met een professionele boekhouder of accountant. En leer zelf ook de basis zoals het versturen van facturen, debiteurenbeheer, offertes maken en inkoopfacturen inboeken. Laat per maand of kwartaal de administratie rond maken door jouw boekhouders of accountant. Zorg ervoor dat de btw aangifte klaar is en dat jij aan het einde van het jaar een jaarrekening laat maken. Vergeet ook niet op tijd de loonaangifte te doen.

Solliciteren?

Wil jij aan de slag gaan als zzp verhuizer? Of zoek je nog nieuwe opdrachten bij nieuwe verhuisbedrijven? Neem dan even contact op met onze planning voor meer informatie. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe zzp-ers om onze ploeg te versterken. Wel stellen wij hoge eisen aan zzp verhuizers. We verwachten namelijk minimaal een aantal jaren ervaring in de verhuizingen. Bij voorkeur een deel als voorman verhuizingen of handyman. Daarnaast dien je te beschikken over een rijbewijs, eigen gereedschap en een VOG.

Privacy Preference Center