U heeft een nieuwe woning gekocht, gaat ergens anders huren of het is tijd om een deel van je inboedel tijdelijk op te laten slaan. Wat de reden ook is, verhuizen geeft bij veel mensen spanning en zorgen. Die kunnen vaak enorm oplopen op de verhuisdag zelf. Via deze tips komt u op een ontspannen manier de verhuisdag door.

Waarom kan verhuizen zo stressvol zijn voor mensen?

Natuurlijk is verhuizen niet voor iedereen stressvol. Veel mensen hebben al vaker verhuisd, besteden het helemaal uit aan een verhuisbedrijf en laten alles doen. Van het inpakken en demonteren tot het monteren op locatie. Andere mensen vinden het moeilijker om dingen uit handen te geven.

Daar komt ook nog eens bij kijken dat de reden van verhuizen niet altijd even leuk is. Mensen moeten verhuizen omdat bijvoorbeeld gaan scheiden, het huis niet meer kunnen betalen, ziek zijn geworden of niet meer zelfstandig kunnen wonen. In zo’n geval, wanneer mensen soms wel tientallen jaren ergens hebben gewoond, kan verhuizen voor veel emotie zorgen.

De taak van een verhuisbedrijf en de voorman van een verhuisploeg is dan ook mensen comfortabel te maken. En te laten zien dat alles soepel en professioneel geregeld zal worden.

Zorg voor koffie voor de verhuizers

De verhuizers van het verhuisbedrijf melden zich vaak al heel vroeg in de ochtend. Vaak tussen 07.00 en 08.00 uur. Maar soms zelfs vroeger. Afhankelijk waar u heen gaat verhuizen. Belangrijk is dan dat u de verhuizers altijd even welkom heet en koffie aanbiedt. In principe kunt u op dat moment al een beetje ontspannen. De verhuisploeg is er namelijk en die gaan eigenlijk alles voor u doen. Na de koffie loopt u altijd even met (in ons geval) de voorman een rondje door het huis. De voorman is het aanspreekpunt van de verhuisploeg en zal met u tijdens het rondje bespreken wat er moet gebeuren. Welke meubels blijven staan, wat gaat er mee én wat moet er bijvoorbeeld worden gedemonteerd? Na dit rondje is in principe alles duidelijk voor de verhuizers en gaan ze aan de slag.

Belangrijk om tijdens het rondje nog even de volgende zaken aan te geven:

  1. Zijn er bijvoorbeeld bijzondere familie erfstukken waar extra voorzichtig om moet worden gegaan?
  2. Moeten deze bijzondere stukken op een bepaalde manier worden ingepakt?
  3. Zijn er dingen die de klant liever zelf wil vervoeren? Denk aan medicijnen, sleutels of papieren?

Ga niet zelf mee verhuizen wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt

We maken het geregeld mee dat mensen bij de offerte aanbieden zelf mee te verhuizen, om zo de prijs wat te drukken. Een logische gedachte. Door zelf mee te verhuizen is er immers een verhuizer minder nodig bij het verhuisbedrijf en zo kunnen de kosten gedrukt worden.

Toch kunnen wij daar nooit mee akkoord gaan, en raden wij het mensen dan ook af. Mocht een ander verhuisbedrijf hier namelijk wel mee akkoord gaan, dan is nog steeds ons advies dit niet te doen. Dat komt omdat wij met een eigen verhuisploeg werken. Deze ploeg kent elkaar en is op elkaar ingewerkt. Dat is belangrijk omdat wij werken met het bezit van anderen. Maken we een fout in de communicatie waardoor iets valt en stuk gaat, dan is dat onze verantwoordelijkheid. En wordt dit ook via onze verzekering opgelost.

Maar wat wanneer je twee vrienden laat komen die mee helpen. Onze verhuizer sjouwt samen met die vriend iets naar beneden. En, het valt stuk. Wie is er op dat moment verzekerd? De vriend? Waarschijnlijk niet. De kosten en de verzekering komen dan alsnog voor onze rekening. Om dit soort incidenten te voorkomen werken wij dus uitsluitend met onze ploeg.