De beste bedrijfshuisvesting in Den Haag kennen wij als geen ander. Lees onze ervaringen met bedrijfsverhuizingen in de regio Den Haag.

Een bedrijfsverhuizing laten uitvoeren.

Bedrijfshuisvesting vraagt om een zakelijke aanpak. Zakelijk verhuizen is ons specialisme. In dit artikel gaan we de beste bedrijfshuisvesting belichten. We kijken naar de ligging, de mogelijkheden en naar de duurzaamheid. In vogelvlucht verkennen we de 8 belangrijkste bedrijventerreinen in Den Haag.

Daarna kijken we in detail waar innovatieve bedrijven zich het beste kunnen vestigen. Of je nu een bedrijf start of toe bent aan de volgende scale-up. Waar vinden ondernemers elkaar in bedrijven verzamel locaties?

Praktische informatie over het verhuizen van een kantoor kun je lezen in het artikel: vijf tips voor een soepele verhuizing van jouw kantoor.

Een nieuwe bedrijfshuisvesting moet goed worden voorbereid. Voordat we naar de locaties gaan nog even wat aandachtspunten voor een zakelijke verhuizing:

  1. Kan de verhuizing direct naar de nieuwe locatie, of is er een tijdelijke locatie?
  2. Als er geen tijdelijke locatie is, gaan de medewerkers dan thuiswerken?
  3. Wanneer medewerkers tijdelijk thuiswerken, worden er dan werkplekken thuis gebracht?
  4. Wanneer er vanaf een tijdelijke locatie wordt gewerkt, gaat het meubilair dan in opslag?

De beste bedrijfshuisvesting in Den Haag.

De gemeente Den Haag heeft 8 belangrijke bedrijventerreinen. Hieronder beschrijven we de ligging, de bereikbaarheid en het soort bedrijven wat je er vindt.

ZKD staat voor Zichtenburg, Kerketuinen en Dekkershoek.

Het bedrijventerrein ligt in Den Haag Zuid-West vlak bij Loosduinen. Het gebied is goed bereikbaar via de A4 en de N211 en ligt gunstig tussen de stad Den Haag en het Westland. Er zijn vooral bedrijven gevestigd op het gebied van logistiek, bouw en de maakindustrie.

De Uitenhagestraat.

Aan de rand van het centrum tussen de Schilderswijk en Transvaal ligt dit kleine binnenstedelijke bedrijventerrein. Je kunt er terecht voor ondernemen in de bouw of handel.

De haven in Scheveningen.

De beste bedrijfshuisvesting in Den Haag vind je hier als je ondernemer bent op het gebied van haven activiteiten, visserij of recreatie. Scheveningen-Haven is uniek omdat het een zeehaven is. Snelwegen zijn echter ver te zoeken. Ben je een zee specialist dan is dit jouw plek. De website is in ontwikkeling.

De Binckhorst ligt vlakbij het centrum.

Het is het grootste bedrijventerrein binnen de bebouwde kom van Den Haag. Het terrein is volop in ontwikkeling naar een locatie waar werken en wonen samen moeten gaan. Ondernemingen die gevestigd zijn op de Binckhorst richten zich op advies en communicatie, informatietechnologie, de maakindustrie en de bouw. 

Een deel van de ontwikkeling van De Binckhorst uit zich in het gebouw The New Farm. Gericht op innovatieve bedrijven en startups. Naast dit gebouw heeft de Binckhorst een keur aan mogelijkheden voor Hagenaars die zelfstandig werken.

Laakhaven en Fruitweg ten zuidwesten van Hollands Spoor.

Er is hier een mix van bedrijven te vinden zonder een specifieke focus. Hoewel je op de Fruitweg vooral installatie en reparatie bedrijven tegen komt. Voor informatie over bedrijfshuisvesting in Den Haag, op deze locaties kun je starten bij de bedrijvenvereniging BLF

Westvlietweg is 45 hectare groot.

Hier zijn bedrijven gevestigd die belangrijk zijn voor de stadseconomie van Den Haag. In het gebied zijn circa 335 bedrijven met meer dan 2750 werknemers. Al die mensen zijn werkzaam in bijvoorbeeld ICT, techniek, logistiek, detailhandel, afvalverwerking en sportactiviteiten.

Forepark is een modern bedrijventerrein aan de A4 en A12

Gelegen in de oksel van het knooppunt Prins Clausplein. Bedrijven op het gebied van logistiek, voedselindustrie en dienstverlening hebben hun huisvesting hier gevonden.

Ypenburg is misschien wel het meest uitgebreide bedrijvenpark van Den Haag.

Veel bedrijven vinden dit de beste bedrijfshuisvesting in Den Haag. Er is een enorme diversiteit aan industrieën te vinden. De meest uiteenlopende bedrijven hebben hun bedrijfsverhuizing naar deze locatie laten uitvoeren.

Technology Park Ypenburg is als startup locatie ook hier gevestigd. Lees hieronder  welke innovatieve projecten Den Haag nog meer rijk is op het gebied van bedrijfshuisvesting. Waar zijn de startups gevestigd? Waar start je met jouw innovatieve idee als 1-pitter? En wat is de beste plek als je toe bent aan een scale-up voor jouw succes onderneming?

Impact City

Impact City zet zich in voor passende huisvesting voor iedere fase van innovatief ondernemerschap. Of je nu je eerste kantoor betrekt of een grotere ruimte nodig hebt en bij gelijkgestemde in de buurt wilt werken. Er zijn diverse locaties die Impact City promoot:

Apollo 14

De ‘impact startup’ locatie van Den Haag. De gemeente Den Haag verhuurt kantoorruimte in Apollo 14 aan ondernemers op het gebied van technologische en sociale innovaties. Er wordt hier gewerkt op het gebied van vrede, recht, veiligheid, energie, gezondheid, voedsel, water, participatie of andere impactvolle missies. 

In het Apollo 14 gebouw heb je toegang tot dienstverleners die je als startup goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld kennispartners op het gebied van jouw innovatie of mentoren ten behoeve van de ontwikkeling van je bedrijf.

Campus@sea

De haven van Scheveningen is het decor van Campus@sea. Bedrijven vestigen zich hier omdat ze samen innoveren voor een duurzaam gebruik van de Noordzee. Het is een ontmoetingsplek voor ondernemers met innovatieve ideeën en huisvesting voor maritieme bedrijven. De beste bedrijfshuisvesting in Den Haag kan dus zomaar hier zijn.

Afhankelijk van jouw idee of innovatie zou dit initiatief wel eens een oplossing voor jouw bedrijfshuisvesting kunnen worden. Gaat het je alleen om een plekje aan de kade in de zeehaven van Scheveningen of juist om een kantoor? Of liever alleen een bureau in een loods met een douche? 

De campus kan voor je bemiddelen. Ze hebben alle contacten met de vastgoedwereld die actief is in de Scheveningse haven. Zo vind je iets waar Funda geen idee van heeft.

The Hague Humanity Hub

Midden in het centrum van Den Haag staat een gebouw waar The Hague Humanity Hub is gevestigd. Een ‘not for profit’ organisatie die ondernemers helpt ten behoeve van een betere wereld. Werk jij online en houd je je bezig met vraagstukken op het gebied van milieu, klimaat, mensenrechten of andere raakvlakken met duurzaamheid? Dan zou je hier wellicht je plek kunnen vinden.

De organisatie biedt verschillende ‘memberships’ die je toegang geven tot het gebouw met infrastructuur. Daarbij kun je gemakkelijk ‘up en downscalen’ waarmee je eenvoudig evenementen kunt organiseren voor veel gasten. Of een bijeenkomst kunt afspreken met je directe netwerk en een presentatie kunt houden voor investeerders.

De Titaan

In april 2023 moet dit gebouw zijn deuren openen. Je kunt nu een gooi doen naar een plekje voor jouw startup of misschien ben je al toe aan een uitbreiding voor je bedrijf. De beste bedrijfshuisvesting in Den Haag voor innovatieve bedrijven lijkt in dit gebouw waarheid te worden. Alleen al het gebouw zelf gonst van de duurzame oplossingen. 1000 zonnepanelen voor energie en gerecyclede spijkerbroeken als isolatiemateriaal spreken tot de verbeelding.

Het is een gebouw met 13.000 vierkante meter werkruimte. Er zijn kantoren en ‘coworking’ plekken met uitgebreide faciliteiten. Productieruimtes die geschikt zijn voor onder andere montagelijnen, voedselproductie en opslag. Het ‘experience centre’ is een onderdeel van het gebouw waarmee je jouw innovatie of product onder de bezoekers kunt testen.

The Hague Tech

Zit jij in de Tech industrie? Dan zou dit wel eens een nieuw thuis voor jouw bedrijf kunnen zijn. Je huurt er volgens flexibele formules een eigen plek met meer of minder faciliteiten. Als je net begint is het voordeel dat je hier direct midden in een netwerk van gelijkgestemden zit. Zoeken naar sparring partners of een co-productie is dan heel eenvoudig.

Ook hier werken ze weer met ‘memberships’ die variëren in prijs van €66 tot €390 per maand. Op de website van The Hague Tech lees je alles over de mogelijkheden. Een kantoor huur je vanaf €390 per maand en dat is inclusief van alles en nog wat. Het enige wat niet inclusief is is de bedrijfsverhuizing.

Technology Park Ypenburg

Deze bedrijfslocatie noemden we al eerder als onderdeel van bedrijventerrein Ypenburg. Het bijzondere aan deze locatie is het internationale karakter. De doelgroep is de internationale hightech industrie. Er is zelfs de mogelijkheid om een virtueel bedrijf te starten met de technologiecampus als inschrijfadres voor de kamer van koophandel. Op deze manier is het mogelijk om vanaf de andere kant van de wereld in Nederland te ondernemen vanuit een fysieke locatie.

Bedrijven met gevoelige productie apparatuur zijn hier ook aan het goede adres. Er zijn gespecialiseerde productieruimten en een scala aan ondersteunende diensten en services. Ons verhuisbedrijf is gespecialiseerd in bedrijfsverhuizingen. Waaronder ook het verhuizen van gevoelige productie apparatuur. Neem contact met ons op over projectverhuizingen.

Jouw bedrijfsverhuizing naar de beste bedrijfshuisvesting in Den Haag.

Of je nu een geheel nieuw fietsenmerk start en de meest innovatieve e-bike wilt gaan produceren. Of dat je een fietsenwerkplaats wilt openen dicht bij het Hollands Spoor op de Fruitweg. In beide gevallen is je bedrijfsverhuizing een belangrijke stap in de ontwikkeling van jouw bedrijf. Natuurlijk heb je overal aan gedacht op jouw vakgebied en heb je rekening gehouden met je klanten.

Wij kunnen je alleen helpen met de voorbereiding en een goede uitvoering op de dag zelf. Alles moet op die dag samen komen en kloppen. We doen het in meerdere dagen indien dat nodig is. Een perfecte verhuizing naar de beste bedrijfshuisvesting in Den Haag is ons vak.

Geschreven door Michel Kleinjan

Privacy Preference Center